TV2 på besøg ved Nordkilde: Isbadning for efterskole er kommet for at blive!

Af Johan Seistrup

trustpilot image 4,5 Stjerner på Trustpilot

I de seneste uger har en gruppe seje efterskoleelever fra Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole taget et dyk ind i en verden, der udfordrer både krop og sind: isbadningens iskolde favn. Nordkilde har i samarbejde med Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole lavet et 4-ugers testforløb. Et forløb, hvor Nordkilde skulle finde ud af, hvordan isbadning kunne implementeres for elever. 

Nordkilde var på jagt efter svar på hvad isbadning kunne have af positiv effekt på de unge. 

Vi var særlig interesserede i at teste de unge inden for følgende parametre:
🫂 Effekten på de unges trivsel og humør.
💤 Søvnkvalitet.
📚 Fokus og præstation i skoletiden.
🫶 Fællesskabet for de unge.

Inspireret af søgen efter indre ro, bedre søvn og forbedrede præstationer både i skolen og i sport, har disse unge mennesker frivilligt valgt at være med i et spændende isbadeksperiment.

Isbadning, kendt for sine mange sundhedsmæssige fordele, herunder øget mental klarhed og forbedret immunforsvar, var tidligere forbeholdt de få hårdføre sjæle. Men denne historie handler ikke kun om at udfordre den fysiske tolerance over for kulde. Det er en fortælling om mod, fællesskab og den uventede glæde ved at omfavne det ubehagelige.

Gennem denne rejse har eleverne ikke kun opdaget en ny hobby; de har oplevet personlig vækst og en stærkere følelse af sammenhold. Resultaterne taler for sig selv - forbedret søvn, større koncentration og en generel forbedring af mentalt velvære er blot nogle af de fordele, eleverne har rapporteret (se de fulde resultater her).

Deres historie er en påmindelse om, at nogle gange skal vi træde ud af vores komfortzone for at finde det, der virkelig betyder noget. Isbadning på Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole er blevet mere end bare et eksperiment; det er blevet en vej til mod, bedre velvære og endnu mere fællesskab.

For at dykke dybere ned i denne forfriskende historie om mod, samarbejde og iskolde dyk, der tænder varme i unge hjerter, kan du læse den fulde beretning her fra TV2 Syd: Læs mere om efterskoleelevernes isbadningseventyr.

Kom til toppen af siden her!