Hvordan kommer jeg igang med at vinterbade om sommeren?

Af Johan Seistrup

trustpilot image 4,5 Stjerner på Trustpilot

Selvom vinterbadning traditionelt foregår om vinteren, kan det sagtens praktiseres året rundt, herunder om sommeren. Her er nogle trin, du kan tage for at komme i gang med vinterbadning om sommeren:

Sørg for at find et sted at vinterbade: Find et sted at vinterbade, der er egnet til dit niveau og din erfaring. Dette kan være en sø, en å, en havn eller en offentlig pool med koldt vand. 

Træn året rundt: For at forberede dig til vinterbadning om sommeren, skal du fortsætte med at træne og svømme i koldt vand i løbet af foråret og sommeren. Dette vil gradvist vænne din krop til kulden og gøre det lettere at tage koldtvandsbad, når det bliver koldere om vinteren.

Klæd dig passende på: Selvom temperaturen er varm om sommeren, er det stadig vigtigt at klæde sig ordentligt på, når du vinterbader. Brug varme, vandtætte sko og handsker, og en varm badekåbe eller et tæppe, når du er færdig med at bade.

Start gradvist: Start gradvist og øg din tid i vandet langsomt. Begynd med kortere bade og øg gradvist tiden i vandet. Lyt til kroppens signaler, og undgå at presse dig selv for hårdt.

Fokusér på vejrtrækning: Fokuser på at trække dybe, rolige vejrtrækninger for at berolige dit nervesystem og hjælpe med at tilpasse dig kulden. Prøv også at undgå at trække vejret hurtigt og overfladisk, når du går i det kolde vand.

Opvarm efter badet: Efter badet er det vigtigt at opvarme kroppen igen, og hjælpe den med at komme tilbage til en normal temperatur. Tag en varm bruser eller et varmt bad, og brug en badekåbe eller tæppe til at holde dig varm, når du tørrer dig.

Vær tålmodig og vedholdende: Vinterbadning om sommeren kan være en udfordring, men det kan også være en givende og berigende oplevelse. Vær tålmodig og vedholdende, og sørg for at tage de nødvendige forholdsregler for at gøre det sikkert og behageligt.

Kom til toppen af siden her!