5 vigtige ting at vide, hvis du har hjerteproblemer og gerne vil vinterbade:

Af Johan Seistrup

trustpilot image 4,5 Stjerner på Trustpilot
Hvis du har hjerteproblemer eller andre kardiovaskulære problemer, er det vigtigt at tale med din læge, før du begynder at vinterbade. Ekstrem kuldeeksponering, som det er tilfældet ved vinterbadning, kan øge belastningen på hjertet og kredsløbet, og derfor kan det være farligt for personer med hjerteproblemer.

Her er nogle specifikke forholdsregler, som personer med hjerteproblemer bør tage, når de vinterbader. Vigtigt igen at sige: Tag dine forholdsregler og kontakt læge. Dette er blog vores råd:

  1. Start langsomt: Begynd med korte ophold i vandet og øg gradvist tiden, når du vænner dig til den kolde temperatur. Rådfør dig med en Læge: Før du begynder isbadning eller nogen form for koldvandsudsættelse, skal du tale med din læge. Din læge vil kunne vurdere din helbredstilstand og give dig individuelle anbefalinger baseret på din hjertesundhed.  Begynd med kort tid i det kolde vand og gradvist øg eksponeringstiden. Begynd med et par sekunder og øg gradvist til et minut eller to, når din krop vænner sig til temperaturen.
  2. Hold dig varm: Sørg for at holde resten af din krop varm, når du vinterbader. Brug tøj, der er let at tage af og på, og tør dig straks af, når du kommer op af vandet.  Det er afgørende at lytte til din krop. Hvis du oplever ubehag, smerte eller forværring af dine hjertesymptomer under eller efter isbadning, skal du straks stoppe og kontakte din læge.
  3. Undgå pludselige bevægelser: Undgå hurtige bevægelser, når du er i vandet, og undgå pludselige stød eller chok.  Sørg for, at vandet ikke er for koldt, især når du starter. Du kan begynde med vand, der er tættere på din kropstemperatur og gradvist arbejde dig ned til koldere temperaturer.
  4. Lyt til din krop: Vær opmærksom på signalerne fra din krop. Hvis du begynder at føle dig svimmel, forvirret, eller oplever åndenød eller brystsmerter, skal du straks forlade vandet og søge lægehjælp.  Sørg altid for, at der er nogen i nærheden, når du begynder at udforske isbadning. Hvis du føler dig svimmel, har åndenød eller andre tegn på ubehag, skal du stoppe straks.
  5. Tag dine medicin: Husk at tage dine hjertemedicin, som ordineret af din læge og følg lægens råd i forbindelse med is- og vinterbadning.

Hvis du har hjerteproblemer, er det vigtigt at tage ekstra forholdsregler, når du vinterbader. Det er altid bedst at konsultere din læge, før du begynder at vinterbade eller deltage i andre aktiviteter med ekstrem kuldeeksponering.


Kom til toppen af siden her!